Nieuwe generatie Rogen generatoren

Rovanda introduceert revolutionair ontwerp voor Rogen 5 generatorset.

Het compacte ontwerp van de nieuwe Rogen 5 integreert de generatorset en de ca. 120 liter brandstoftank in één complete behuizing. Deze revolutionaire ontwikkeling verhoogt de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid.

De Rogen 5 is voorzien van een uniek sledesysteem, dat handmatig tot 40 cm uitgeschoven wordt. Hierdoor krijgt men snel en eenvoudig toegang tot de generatorset en brandstoftank voor dagelijkse controles van olie- en waterniveau en is er zicht op de brandstofmeter. Optioneel monteert Rovanda een aansluiting op de luchttank van de trailer, waarmee het sledesysteem pneumatisch geopend en gesloten kan worden. Ook een hydraulisch systeem behoort tot de mogelijkheden.

Bespaart tijd

De Rogen 5 wordt met slechts acht bouten in één keer op het chassis bevestigd, op de plek waar normaliter de fietsenvanger is gemonteerd. Hierdoor wordt de Rogen 5 sneller ge(de)monteerd dan een generatorset die gebruik maakt van een subframe. Dankzij het vlakke en veilige ontwerp van de Rogen 5, vervangt hij de fietsenvanger.
Voor het verrichten van onderhoudswerkzaamheden wordt de slede waarop de generatorset en brandstoftank zich bevinden, met behulp van een heftruck volledig uitgeschoven. Na het onderhoud wordt deze weer teruggeschoven, waarna de slede eenvoudig gesloten wordt.

Betrouwbaar

De Rogen 5 is volledig beveiligd en automatisch werkend uitgevoerd en voorzien van een robuuste, krachtige Mitsubishi motor. Hij doorstaat zelfs de air to boiltest van 53°C. Voor optimale kwaliteit en geluidsdemping is de volledige behuizing gemaakt van metaal.
Dankzij zijn uitgekiende ontwerp wordt het meeste regenwater, dat eerder langs de vochtgevoelige onderdelen stroomde, geminimaliseerd voor een nog grotere betrouwbaarheid. Met een bodemspeling van 27 cm en zijn robuuste bouw draagt de Rogen 5 bij aan zorgeloos transport tijdens hobbelige routes.

Stil en zuinig

De Rogen 5 is met een geluidsniveau van minder dan 60 dB(A) zeer stil in gebruik en heeft een laag verbruik van gemiddeld 2,1 liter/uur.
De huidige omkasting van de Rogen 5 is speciaal ontworpen voor een D-TEC Flexitrailer S-Line. Voor de toepassingsmogelijkheden op andere chassis kan contact worden opgenomen met Rovanda.

Meer informatie

De leaflet met uitgebreide informatie en technische specificaties kunt u hier downloaden.

Neem voor meer informatie contact op met:

Rovanda Handel en Techniek
Jan Scherpenzeel

Ketelweg 33
3356 LD Papendrecht
T 078 – 615 37 88
info@rovanda.nl

Nijverheidsweg 1
2964 LH Groot-Ammers
T 0184 – 66 17 50
groot-ammers@rovanda.nl

canvas
error: Content is protected !!